Αόρατη Ορθοδοντική : Γιατί να την επιλέξετε;

aorati orthodontiki giati na tin epileksete-main-photo - naturalsmile

Η αόρατη ορθοδοντική είναι γεγονός! / Clear Aligner- Ξεχάστε τα κλασικά σιδεράκια!

 

Μέχρι πριν λίγα χρόνια η ορθοδοντική θεωρούνταν θεραπεία για τα παιδιά. Είναι γεγονός, όμως, πως όλο και περισσότεροι ενήλικες τα τελευταία χρόνια φορούν σιδεράκια για να αποκτήσουν το χαμόγελο που πάντα ήθελαν. Η αόρατη ορθοδοντική ήρθε να δώσει λύση στο αισθητικό πρόβλημα της ορθοδοντικής για τους ενήλικες αλλά και τους εφήβους. Πρόκειται για την πιο σύγχρονη μέθοδο ορθοδοντικής θεραπείας, η οποία χρησιμοποιεί διαφανείς νάρθηκες -clear aligners- αντί για τα μόνιμα μεταλλικά σιδεράκια. Η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη και απόλυτα αισθητική! Αυτά την καθιστούν ως την πιο αποδεκτή λύση για ενήλικες και εφήβους.

Η θεραπεία

Με την χρήση εξελιγμένης τεχνολογίας υπολογιστή μπορεί ο ασθενής να δει κάθε στάδιο της θεραπείας καθώς και το τελικό αποτέλεσμα σε τρισδιάστατη μορφή, προτού ξεκινήσει την θεραπεία.

Στην συνέχεια, με την χρήση ειδικού υπολογιστή και σε εξειδικευμένο εργαστήριο,  κατασκευάζεται μια σειρά από διαφανείς νάρθηκες. Ο ασθενής χρησιμοποιεί τον κάθε νάρθηκα για μία εβδομάδα και τον αλλάζει διαδοχικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού του.  Ο κάθε νάρθηκας μετακινεί προοδευτικά και ελεγχόμενα τα δόντια προς την επιθυμητή θέση.

aorati orthodontiki giati na tin epileksete - naturalsmile

Τα πλεονεκτήματα

Είναι “αόρατοι”! Οι νάρθηκες δεν γίνονται αντιληπτοί από τους τρίτους, καθώς είναι πολύ λεπτοί και δεν ενοχλούν στην ομιλία. Οι νάρθηκες είναι αφαιρούμενοι και αυτό δίνει την δυνατότητα στον ασθενή να τους αφαιρεί για να φάει και να βουρτσίσει τα δόντια του. Σημαντικό είναι ο ασθενής να φοράει τους νάρθηκες για 20-22 ώρες την ημέρα. Σε αντίθεση με τα κλασικά σιδεράκια, οι νάρθηκες είναι ανώδυνοι καθώς δεν ερεθίζουν τα ούλα και την γλώσσα.